Menu:


 Homepage
 Zeiljachten
 Motorjachten
 Jachtverhuur
 Een jacht kopen
 Uw jacht verkopen
 Neem contact op
 Ons bedrijf
 Zoek jachten
 Jachtservice
 Watersportwinkel
 Bootbeurzen 2019
 Nautische nieuwsbrief
 Bootnieuws
 Bootfora
 Het weer
 Webcams
 Havens Spanje
 Canarische Eilanden
 Woordenboek
 Boten te koop
 Archief
 Modellen overzicht
 Links
 Privacybeleid
 Bedrijfsgegevens
 Vrijwaring
 Sitemap

Snelzoeken:

/">

Zoekwoord:
Merk/model:
Categorie:
Max.prijs:
English Español - Spanish Français - French Português - Portuguese Italiano - Italian Nederlands - Dutch Deutsch - German Svenska - Swedish

Informatie over de Canarische Eilanden Spanje Informatie over de Canarische Eilanden

Algemene informatie:
Grondgebied:Spaans
Overheid:Spaans Autonoom Gebied
Hoofdstad:Las Palmas de Gran Canaria met 356.000 inwoners
Land:Spanje
Totaal grondgebied:7.447 km²
Totale kustlijn:1.583 km
Zee:Atlantische Oceaan
Meest nabijgelegen Continent:Afrika
Afstand tot het meest nabijgelegen continent:90 km
Afstand tot Europa:1.250 km
Grootste eiland:Tenerife
Hoogste berg:Teide, Tenerife: 3.718 meter
Klimaat:subtropisch, passaat winden, golfstroom
Tijdzone:GMT Casablanca Monrovia
Bevolking:1.843.755 (2003)
Levensverwachting:77,6 jaar
Toeristen/niet permanent wonende:10 miljoen per jaar
Godsdienst:Rooms-katholiek
Taal:Spaans, maar Engels veelal gesproken
Internationale landcode:+34
Locale munteenheid:Euro €
Vlag:De Canarische vlag

Kaart van de Canarische Eilanden


De Spaanse eilandengroep Canarische eilanden, is verdeeld in de twee provincies Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria, met ten noorden van Lanzarote de kleine eilandjes van de Chinijo Archipel (Archipiélago Chinijo). De Canarische Archipel (Archipiélago Canario) bestaat uit zeven belangrijke eilanden en zes kleine eilandjes waarvan slechts La Graciosa wordt bewoond.

De namen van de eilanden:
Provincie Santa Cruz de Tenerife: Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro.
Provincie Las Palmas de Gran Canaria: Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote en Isla de los Lobos.
De Chinijo Archipel (Archipiélago Chinijo): La Graciosa, La Alegranza, Montaña Clara, Roque del Este en Roque del Oeste.

De oorsprong van de Canarische Eilanden is niet duidelijk, men schat dat de eilanden 40 miljoen jaar oud zijn en door drie grote vulkanische uitbarstingen in de Atlantische Oceaan zijn gevormd. De Canarische Eilanden werden eerst ontdekt door oude Griekse en Romeinse zeevaarders, maar het duurde nog tot begin 1400 voordat er een serieuze poging werd ondernomen om de Canarische Eilanden te veroveren.

In 1312 landde de eerste ontdekkingsreiziger Lancelotte Malocello uit Genua op een eiland, dat later Lanzarote zal worden genoemd. Hierna bleef het gedurende bijna een eeuw rustig. In 1402 leidde de Franse ontdekkingsreiziger Jean de Béthencourt een expeditie naar de eilanden, Hij landde eerst op de noordkant van Lanzarote, vandaar uit veroverde hij Fuerteventura en El Hierro. Béthencourt vestigde ook een basis op het eiland La Gomera maar het zou vele jaren duren voordat het eiland echt werd veroverd. Later bezocht Christoffel Colombus de eilanden meerdere keren, als rustplaats op zijn reis om Amerika te ontdekken. De bevolking van La Gomera verzette zich evenals de bevolking van Gran Canaria, Tenerife en La Palma, tegen de Spaanse invallers die bijna een eeuw later arriveerden. Sinds 1495 vallen de eilanden onder het Spaanse gezag.

De Canarische Eilanden werden in 1821 tot een provincie van Spanje verklaard met Santa Cruz op Tenerife als hoofdstad , in 1927 nam Madrid het besluit de Canarische Eilanden officieel in twee provincies te verdelen. De Canarische Eilanden zijn Spaans grondgebied met een autonome regering. Hoewel ze politiek tot de Europese Unie behoren, blijven ze nog tot 2007 buiten het douanegebied van de EU.

De vulkanische eilanden worden de Canaria genoemd wegens de grote aantallen wilde honden (Latijn: canis=hond) die op de eilanden rondzwerven. De vogel kanarie (serinus canarius) werd genoemd naar het eiland. Kanariepietje, vermoemd naar de Canarische Eilanden

De eilanden zijn gesitueerd in de Atlantische Oceaan tussen 27° 38 ' en 29° 24 noorderbreedte en tussen 13° 20 ' en 18° 19 westerlengte, op een afstand van 90 km uit de Afrikaanse kust. Dit deel van de Atlantische Oceaan wordt Macronesia genoemd en bestaat uit vijf groepen (archipelvormende) eilanden: De Azoren, Canarias, Kaapverdië, Madera en Islas Salvajes (tussen Madera en de Canarische Eilanden). De Canarische eilandengroep is het gebied met de meeste kustlijnen van Spanje met een totale lengte van 1.583 km.

De lokale Canarische tijd is GMT Casablanca, dezelfde de tijd als in Londen, maar één uur vroeger dan de tijd op het vasteland van Spanje.

De Canarische vlag
De Canarische vlag

Het Canarische wapen
Het Canarische wapen
Nautical Websites - The Maritime community
Laatst toegevoegd:Astondoa A-82 GLX 2000Jeanneau Voyage 11.20 1989Princess 54 0Astondoa AS-39 Cruiser 1999  2002  1995

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!